Skoči na vsebino
Domov » Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Kje je zbirno mesto za udeležence izleta Zipline Dolinka?

Zbirno mesto se nahaja ob glavni avtobusni postaji na Bledu na naslovu »Cesta svobode 1, 4260 Bled«. Udeleženci se morajo na zbirnem mestu zglasiti najkasneje 15 minut pred predvidenim pričetkom avanture. Parkirišča za obiskovalce ne zagotavljamo.

Kje lahko parkiram?

Parkirišča za stranke ne zagotavljamo. Parkiranje na Bledu je predvsem v poletnih mesecih težje dostopno, zato predlagamo, da se na pot odpravite pravočasno in uporabite eno izmed okoliških parkirišč, ki so od nas oddaljena približno 10 min hoje.

1. Parkirišče pri osnovni šoli: P15 – Osnovna šola, Naslov: Parkirišče Seliše 2 

2. Parkirišče pri Infrastrukturi: P11 – Blejski grad, Naslov: Rečiška cesta 2 

3. Parkirišče pri ledeni dvorani: P04 – Ledena dvorana, Naslov: Ljubljanska cesta 5

4. Parkirišče Bled, Naslov: Prešernova cesta 23

Vsa parkirišča na Bledu so plačljiva.

Ali je prevoz do lokacije zipline-a organiziran?

Da, vaša naloga je, da se najkasneje 15 minut pred predvidenim začetkom izleta zglasite na zbirnem mestu na »Cesti svobode 1«, ob glavni avtobusni postaji na Bledu. Vsi prevozi do doline Save Dolinke in nazaj na zbirno mesto so organizirani in vključeni v ceno izleta.

Koliko časa traja avantura Zipline Dolinka?

Zipline Dolinka od štarta na zbirnem mestu na Bledu do vrnitve običajno traja okrog 2,5 ure. Glede na skupino, vreme in druge dejavnike pa le-ta lahko traja tudi nekoliko manj ali več.

Ali Zipline Dolinka poteka v vsakem vremenu?

Zipline je avantura, ki se dogaja na prostem in poteka v različnih vremenskih razmerah. V primeru slabega vremena morajo udeleženci ustrezno prilagoditi svojo obutev in oblačila. V primeru nevihte izlet odpade oziroma se prestavi.

Kakšne so zdravstvene zahteve za udeležbo na izletu Zipline Dolinka?

Udeležba na avanturi ni dovoljena nosečnicam, srčnim bolnikom, osebam s poškodbami hrbta, ramenskega obroča oziroma okončin. Alergiki in sladkorni bolniki morajo imeti s seboj predpisana zdravila, zipline-a pa se morajo udeležiti v spremstvu osebe, ki je seznanjena z njegovim zdravstvenim stanjem. Prav tako zipline ni priporočljiv za osebe s posebnimi potrebami (slepi, gluhi, gibalno ovirani, osebe z motnjo v duševnem razvoju). Vsem, ki niste prepričani glede vašega zdravstvenega stanja, priporočamo, da se pred udeležbo Zipline izleta posvetujete z zdravnikom. Udeležba ni dovoljena osebam pod vplivom drog ali alkohola.

Kakšne so starostne omejitve za udeležbo?

Dobrodošli so otroci od 6. leta starosti dalje. Otroci med 6. in 12. letom starosti preko zipline jeklenic udobno drsijo v spremstvu naših usposobljenih vodnikov. Vsi starejši od 12. leta in z dopolnjenimi 45kg, se zipline lahko udeležijo brez spremstva vodnika. Otroci do 15. leta starosti, se morajo zipline avanture udeležiti skupaj s starši ali skrbniki. Mladostniki med 15. in 18. letom se zipline lahko udeležijo brez prisotnosti staršev ali skrbnikov, vendar morajo v tem primeru s seboj prinesti podpisano pooblastilo. Starost navzgor ni omejena. Omejitve so le osnovna fizična pripravljenost za kratke pohode med posameznimi spusti.

Kakšna je največja dovoljena teža?

Največja dovoljena teža je 120 kg. Poleg omejitve s težo je omejitev tudi velikost pasu. Vsi udeleženci morajo iti dovolj vitki, da ustrezajo največjim dovoljenim meram za uporabo varnostnega pasu, poleg tega pa morajo biti tudi splošno fizično pripravljeni in gibljivi.

Ali za udeležbo na Zipline Dolinki potrebujem predhodno znanje?

Za udeležbo na avanturi Zipline Dolinka ni potrebnega nobenega predhodnega znanja. Potrebna je le osnovna psihofizična kondicija, saj izlet vključuje tudi več nekajminutnih sprehodov po travniških in gozdnih poteh, deloma tudi navkreber.

Ali za udeležbo na izletu Zipline Dolinka potrebujem kakšno posebno opremo?

Udeleženec potrebuje vremenu primerna športna oblačila in pohodniško/športno obutev (sandali in natikači niso dovoljeni). Udeležba brez ustrezne obutve ni dovoljena. S seboj imate tudi nahrbtnik za shrambo pijače, telefonov in drugih predmetov. V pisarni na zbirnem mestu vsak udeleženec prejme vso potrebno opremo za spust po jeklenicah (čelado, pas s kompletom varovalnih popkovin in vponk, škripec, zaščitne rokavice. Varovalna oprema udeležencev je od priznanega proizvajalca PETZL in testirana po evropskih standardih).

Ali na avanturo lahko vzamem fotoaparat ali kamero?

Vabljeni, da s seboj vzamete fotoaparate oz. kamere. Pomembno je le, da so vse naprave med spusti pripete na telo ali opremo oziroma varno shranjeni v zaprtih žepih. Naprave lahko med spustom hranite tudi v svojem nahrbtniku. 

Kdaj potekajo posamezni termini Zipline Dolinka?

Naše avanture potekajo v času sezone vsak dan. Sezona Zipline Dolinka traja od marca do oktobra in je odvisna od vremena. Med sezono je na voljo je en ali več izletov dnevno, število in čas odhodov je odvisen od letnega časa in povpraševanja. Prosimo, preverite pod gumbom »Rezerviraj« proste termine na izbrane datume. Lahko pa nas tudi pokličete, pošljete e-mail ali obiščete nas v sprejemni pisarni na »Cesti svobode 1, 4260 Bled«.

Ali je izlet Zipline Dolinka potrebno rezervirati?

Da! Vsem priporočamo predhodno rezervacijo. Vsakega posameznega izleta se lahko udeleži le omejeno število udeležencev, zato se lahko zgodi, da na želeni dan ali uro ne bo več prostih mest. Posebno v poletnih mesecih je zanimanje veliko, zato je pravočasna rezervacija obvezna. Rezervacijo izleta lahko opravite preko naše spletne strani pod gumbom »Rezerviraj«, preko telefona 031 845 900, elektronske pošte info@zipline-dolinka.si, ali fizično v naši sprejemni pisarni na »Cesti svobode 1, 4260 Bled«.

Kaj če me je strah višine?

Mnogi naši gostje doživljajo strah pred prvim spustom, zato si vzamemo čas, da goste seznanimo z opremo in samim potekom avanture. Vsakega obiskovalca pred pričetkom čaka vadba na kratki vadbeni liniji, ki je nizko pri tleh. Razumevanje in zaupanje v opremo sta ključ za premagovanje strahu, zato je potrebno pridobiti samozavest že na vadbeni liniji.

V veselje nam je, da smo na tisoče gostov vodili skozi našo edinstveno zipline avanturo. Poskrbeli smo, da so se vsi počutili varno in samozavestno, preden so se podali na vseh sedem zipline spustov. S potrpežljivostjo in vodstvom naših izkušenih vodnikov je veliko ljudi premagalo svoje strahove in nadaljevalo s pustolovščino. Med samimi spusti pa nimamo nikoli občutka »padanja« ali neprijetnega občutka, da stojimo »na robu«. Po naših izkušnjah se tudi osebe z velikim strahom, po prvih spustih povsem sprostijo.

V primeru, da z avanturo ne bi želeli nadaljevati, vas bo naš voznik pripeljal nazaj na zbirno mesto, kjer se boste lahko sprostili, mi pa vam bomo vrnili celotno kupnino.