Prava avantura

Zipline Dolinka vodi obiskovalce skozi izkušnjo na prostem po izjemni Savi Dolinki, le streljaj od Blejskega jezera. Gre za lepo priložnost za raziskovanje, učenje, užitek v gibanju ter vznemirjenje v zraku, vse v izjemnem naravnem okolju.

Trajnostni naravni turizem

Po dvajsetletnem uspešnem trudu domačinov po ohranitvi doline, jo z novim izletom povezanim s spustom po jeklenici,  poskušamo še bolj približati prebivalcem in obiskovalcem ter narediti nov korak k ozaveščanju njenega naravnega pomena.  Naši vodniki so prvi pripovedovalci zgodbe o dolini in tukaj skupaj orjemo ledino uveljavitve trajnostnega sonaravnega turizma.

Pristen vpogled v naravne vrednote

Že pri projektiranju smo imeli v vidu naravno vrednoto doline. Pri pritrjevanju jeklenice in umestitvi poti, smo poskušali v kar najmanjši meri posegati v okolje, ter jo obenem umestiti v prostor na način, ki obiskovalcu omogoča čim bolj pristen prvi vpogled v ključne naravne vrednote in posebnosti doline.

Sonaravni pristop

Vseh pet prog je skrbno izbranih, tako, da potekajo iz brega na breg na mestih, kjer ni bilo potrebnega izsekavanja dreves. Tudi sama postavitev jeklenic je potekala z najsodobnejšo opremo, tudi s pomočjo drona, brez negativnih vplivov na vegetacijo pod jeklenico.