Skoči na vsebino
Domov » Ture » Družinski zipline

Družinski zipline

Searching Availability...

Zipline Dolinka je avanturea primerna za celotno družino. Najmanjši člani osprave so lahko stari 6 let. Otroci do 13 leta se po jeklenicah sopustijo v tandemu z našimi vodniki, ki poskrbijo, da otroci lahko brez skrbi uživajo v šviganju po zraku. Otroc nad 13. leti pa se lahko spustijo že samostojno, v kolikor pa jim je ljubše, pa jih sevda lahko popeljejo tudi člani naše ekipe.

Zipline Dolinka na Bledu prinaša doživetje na prostem, ki združuje atraktivne spuste po različnih jeklenicah in voden naravoslovni izlet v objemu doline Save Dolinke, ki je zaradi izjemnih naravnih vrednot v osrednjem delu Brja zaščitena kot naravni spomenik. Udeleženci avanture se zberejo 10 minut pred predvidenim pričetkom izleta v naših prostorih na “Grajski cesti 16” v stare vaškem jedru Grad. Tam sespoznajo z našo ekipo, prejmejo vso potrebno varovalno opremo ter se seznanijo s dejanskim potekom izleta. Po spoznavanju in oblikovanju skupine, se ob predvidenem času za odhod vsi skupaj z našimi vozili odpeljejo na štartno mesto nad Savo Dolinko.

Po opravljeni testni vožnji na 20 metrov dolgi jeklenici, se izlet po dolini prične. Skupino ves čas spremljata dva vodnika, ki skrbita za varno vpenjanje in izpenjanje, za varen let ter varen pohod po travnikih in gozdovih. Po dolini nad reko nas iz roba na rob vodi 7 jeklenic, dolgih od 350 m do 700 m, v skupni dolžini 4 km. Posamezni spusti so med seboj povezani z zanimivimi gozdnimi in poljskimi potmi. Pripravljenih je več postajališč, kjer se ponuja vpogled v rastlinski in živalski svet doline ali pa razgled na spektakularen Triglav, Stol, Ajdno ali Babji zob.

Ponovno bomo z vami 24. 3. 2023.

We are closed until 24.03.2023.