Zborno mesto se nahaja v starem vaškem jedru pod Blejskim gradom na naslovu »Grajska cesta 16, 4260 Bled«. Udeleženci se morajo na zbornem mestu zglasiti najmanj 20 minut pred predvidenim pričetkom izleta.
Parkiranje v starem mestnem jedru je predvsem v poletnih mesecih težje dostopno, zato predlagamo, da uporabite eno izmed okoliških parkirišč, ki so oddaljena cca. 5 min hoje. Parkirišče pri Infrastruktura: P11 - Infrastruktura Bled, cena: 1 €/uro Parkirišče pri osnovni šoli: P15 - Seliška cesta pri OŠ Bled, cena: 1 €/uro
Da, vaša naloga je, da 20 minut pred predvidenim začetkom izleta pridete na zborno mesto. Vsi prevozi do doline Save Dolinke, kjer poteka spust, in nazaj na zborno mesto so organizirani v okviru izleta.
Celoten izlet traja okvirno 2 do 2,5 uri, glede na velikost skupine in vremenske razmere.
Zipline je avantura, ki se dogaja na prostem in poteka v različnih vremenskih razmerah. V primeru slabega vremena morajo udeleženci ustrezno prilagoditi svojo obutev in oblačila. V primeru nevihte izlet odpade oz. se prestavi.
Udeležbo odsvetujemo nosečnicam, srčnim bolnikom, osebam s poškodbami hrbta, ramenskega obroča oz. okončin. Alergetiki in sladkorni bolniki morajo imeti s seboj predpisana zdravila. Vsem, ki niso prepričani glede njihovega zdravstvenega stanja, priporočamo, da se pred udeležbo Zipline izleta posvetujejo z zdravnikom. Udeležba ni dovoljena osebam pod vplivom drog ali alkohola.
Zipline se lahko udeležijo osebe starejše od 12 let. Otroci do 18. leta starosti potrebujejo pisno soglasje staršev oz. skrbnikov. Predpisana minimalna teža udeleženca je 40 kg, maksimalna pa 125 kg. Otroci med 6. in 12. letom se Zipline-a lahko udeležijo v tandemu z našimi vodiči.
Za izlet Zipline Dolinka ni potrebnega nobenega predhodnega znanja. Potrebna je le osnovna psihofizična kondicija, saj izlet vključuje tudi skupno cca. 30 minut pohoda po travniških in gozdnih poteh, deloma tudi navkreber. Tehnične sposobnosti posameznika bomo za vsakega udeleženca preverili na testni jeklenici pred pričetkom spusta. Udeleženci, ki ne bodo izpolnjevali osnovnih koordinacijskih ali varnostnih zahtev za spust, se spusta ne bodo mogli udeležiti.
Udeleženec potrebuje pohodniško obutev in vremenu primerno športna oblačila. V pisarni na zbornem mestu vsak udeleženec prejme čelado, pas s kompletom varovalnih popkovin in vponk, škripec, zaščitne rokavice. Varovalna oprema udeležencev je od priznanega proizvajalca PETZL in testirana po evropskih standardih.
Manjše osebne predmete za čas izleta lahko shranite v naši pisarni na zbornem mestu. Predmete kot so denarnice, ključi, telefoni, fotoaparati ipd.. morajo udeleženci med izletom nositi v zaprtih žepih.
Naši izleti načeloma potekajo vsak dan v letu. Na voljo je lahko en ali več izletov dnevno, število in čas odhodov je odvisen tudi od letnega časa. Prosimo preverite pod gumbom "Rezerviraj" proste termine na izbrane datume. Lahko pa nas tudi pokličete, posljete mail ali obiščete v sprejemni pisarni.
Da! Vedno priporočamo predhodno rezervacijo. Vsakega posameznega izleta se lahko udeleži le omejeno število udeležencev, zato se lahko zgodi, da na željeni dan ali uro ne bo več prostih mest. Posebno v poletnih mesecih je zanimanje veliko, zato še posebej priporočamo pravočasno rezervacijo. Tudi v kolikor boste rezervirali šele zadnji hip, je možno, da bomo še imeli prosto mesto, a vam tega ne moremo garantirati.