Zborno mesto se nahaja v starem vaškem jedru pod Blejskim gradom na naslovu »Grajska cesta 16, 4260 Bled«. Udeleženci se morajo na zbornem mestu zglasiti najmanj 15 minut pred predvidenim pričetkom izleta.
Parkiranje v starem mestnem jedru je predvsem v poletnih mesecih težje dostopno, zato predlagamo, da uporabite eno izmed okoliških parkirišč, ki so oddaljena cca. 5 min hoje. Parkirišče pri Infrastruktura: P11 - Infrastruktura Bled, cena: 1 €/uro Parkirišče pri osnovni šoli: P15 - Seliška cesta pri OŠ Bled, cena: 1 €/uro
Da, vaša naloga je, da 15 minut pred predvidenim začetkom izleta pridete na zborno mesto. Vsi prevozi do doline Save Dolinke, kjer poteka spust, in nazaj na zborno mesto so organizirani v okviru izleta.
Zipline je avantura, ki se dogaja na prostem in poteka v različnih vremenskih razmerah. V primeru slabega vremena morajo udeleženci ustrezno prilagoditi svojo obutev in oblačila. V primeru deževja ali nevihte izlet odpade oz. se prestavi.
Zipline je avantura, ki se dogaja na prostem in poteka v različnih vremenskih razmerah. V primeru slabega vremena morajo udeleženci ustrezno prilagoditi svojo obutev in oblačila. V primeru nevihte izlet odpade oz. se prestavi.
Udeležbo odsvetujemo nosečnicam, srčnim bolnikom, osebam s poškodbami hrbta, ramenskega obroča oz. okončin. Alergetiki in sladkorni bolniki morajo imeti s seboj predpisana zdravila. Vsem, ki niso prepričani glede njihovega zdravstvenega stanja, priporočamo, da se pred udeležbo Zipline izleta posvetujejo z zdravnikom. Udeležba ni dovoljena osebam pod vplivom drog ali alkohola.
Zipline se lahko samostojno udeležijo osebe starejše od 13 let. Otroci med 6. in 13. letom se Zipline-a lahko udeležijo v tandemu z našimi vodiči.
Največja dovoljena teža je 125 kg.
Za izlet Zipline Dolinka ni potrebnega nobenega predhodnega znanja. Potrebna je le osnovna psihofizična kondicija, saj izlet vključuje tudi več nekajminutnih sprehodov po travniških in gozdnih poteh, deloma tudi navkreber.
Udeleženec potrebuje pohodniško obutev in vremenu primerno športna oblačila. V pisarni na zbornem mestu vsak udeleženec prejme čelado, pas s kompletom varovalnih popkovin in vponk, škripec, zaščitne rokavice. Varovalna oprema udeležencev je od priznanega proizvajalca PETZL in testirana po evropskih standardih.
Vabljeni, da s seboj vzamete fotoaparate oz. kamere. Naprave, ki se ne pripnejo na telo ali opremo morajo biti med samim spustom varno shranjeni v zaprtih žepih. Naprave lahko med spustom hranite tudi v nahrbniku vodičev.
Naši izleti načeloma potekajo vsak dan v letu. Na voljo je lahko en ali več izletov dnevno, število in čas odhodov je odvisen tudi od letnega časa. Prosimo preverite pod gumbom "Rezerviraj" proste termine na izbrane datume. Lahko pa nas tudi pokličete, posljete mail ali obiščete v sprejemni pisarni.
Da! Vedno priporočamo predhodno rezervacijo. Vsakega posameznega izleta se lahko udeleži le omejeno število udeležencev, zato se lahko zgodi, da na željeni dan ali uro ne bo več prostih mest. Posebno v poletnih mesecih je zanimanje veliko, zato še posebej priporočamo pravočasno rezervacijo. Tudi v kolikor boste rezervirali šele zadnji hip, je možno, da bomo še imeli prosto mesto, a vam tega ne moremo garantirati.
Zavedati se je potrebno, da je Zipline izredno varna aktivnost. Ko ste enkrat vpeti v jeklenico ste dejansko varni. Ključno je zaupanje v varovalno opremo, ki je dejansko najvišjega kvalitetnega razreda, priznane znamke PETZL. Poleg tega morate vedeti, da je vsaj 90% ljudi bolj ali manj strah. Po naših izkušnjah se tudi osebe s velikim strahom, po prvih spustih povsem sprostijo. Vsako skupino na izletu spremljata kar 2 vodnika, ki neprestano skrbira za vašo varnost in udobje. Verjemite, z našo pomočjo vam bo uspelo. Najtežji izzivi prinašajo največje zadovoljstvo!