Zipline Dolinka na Bledu prinaša doživetje na prostem, ki združuje atraktiven spust po sedmih jeklenicah in voden naravoslovni izlet v objemu doline Save Dolinke, ki je zaradi izjemnih naravnih vrednot v osrednjem delu Brja zaščitena kot naravni spomenik in je del Nature 2000.

Naš namen je, da aktivnosti željnim obiskovalcem omogočimo čudovite izkušnje ter jih obenem ozaveščamo o okoljskih vrednotah.

Združujemo elemente, ki se z roko v roki dopolnjujejo in podpirajo; privlačno okolje zipline-a v dolini, kjer gozdove in mokrišča prepleta reka, podpira idejo o sonaravnem bivanju in predstavlja kuliso, v kateri gostje želijo podpreti trajnostno razmišljanje.

Medtem, ko uživajo v spektakularnih razgledih, obstaja namreč lepa priložnost, da se pobližje spoznajo in navdušijo nad dogajanji v naravi, ki potekajo okoli njih. Na izletu so obiskovalcem v pomoč vodniki, prvi podporniki in pripovedovalci zgodbe o dolini, ki tudi v sodobnem svetu opominja na pomen neokrnjenega okolja.

 

REZERVIRAJ

Po dolini nad reko nas iz roba na rob vodi 7 jeklenic, dolgih od 350 m do 750 m, v skupni dolžini  4 kmPosamezni spusti so med seboj povezani z zanimivimi gozdnimi in poljskimi potmi.

Pripravljenih je več postajališč, kjer se ponuja vpogled v rastlinski in živalski svet ali pa razgled na spektakularen Triglav, Stol ali Babji zob.

 

REZERVIRAJ

Avantura Zipline Dolinka

Udeleženci avanture se zberejo 20 minut pred predvidenim pričetkom izleta v naših prostorih na "Grajski cesti 16" v stare vaškem jedru Grad. Tam se spoznajo z našo ekipo, prejmejo vso potrebno varovalno opremo ter se seznanijo s dejanskim potekom izleta. Po spoznavanju in oblikovanju skupine, se ob predvidenem času za odhod vsi skupaj z našimi vozili odpeljejo na štartno mesto nad Savo Dolinko.

Varnost

Po opravljeni testni vožnji na 20 metrov dolgi jeklenici, se izlet po dolini prične. Skupino ves čas spremljata dva vodnika, ki skrbita za varno vpenjanje in izpenjanje, za varen let ter varen pohod po travnikih in gozdovih. Vso varovalno opremo, ki je testirana po evropskih standardih dobavlja priznani proizvajalec PETZL.

 

Doživetje narave

Iz spoštovanja do narave, živali, še posebej ptic (več kot 50 vrst jih v dolini gnezdi), se gibljemo umirjeno, brez kričanja in glasnega govorjenja. Tudi zato, se prav lahko zgodi, da nas bo v zraku spremljala družba kanj, ki skupaj išče vzgon nad s soncem obsijanimi borovci, da opazimo poljskega zajca, tudi srno ali lisico ali da nam pot prekriža žaba, dvoživka ali kakšen izmed 26 vrst metuljev, ki živijo v dolini.